У Пакистані почали підпалювати християнські церкви

19 Августа 2023 Published in Дайджест
Read 1985 times

У Пакистані мусульманський натовп підпалив п’ять церков і напав на десятки будинків, що належать місцевій християнській громаді, за звинуваченнями у знущанні з Корану. Про це повідомляє видання Al Jazeera.

Вирвані сторінки з Корану із написами неповаги до святині знайшли у місті Джаранвала, що спровокувало один із найгірших періодів насильства проти спільноти меншин за останні роки в Пакистані.

Церква Армії порятунку була серед п’яти церков, які постраждали від вандалізму. На відео в соціальних мережах видно, як група чоловіків на даху найбільшої в місті церкви атакує її фасад і намагається зрушити хрест на вершині.

Будинки, підприємства та кладовища, що належали християнській громаді, також були об’єктами нападу. Через це Поліцейські заарештували майже 150 людей.

Міністр інформації Пенджабу Амір Мір заявив, що початкове розслідування ймовірного осквернення Корану показало, що інцидент був "добре продуманою змовою з метою розпалити суспільні настрої". Він не став уточнювати деталі.

Богохульство залишається однією з найпоширеніших тем у Пакистані, де навіть прості звинувачення у вчиненні злочину можуть спровокувати насильство. Міжнародні та місцеві правозахисні групи стверджують, що звинувачення у богохульстві часто використовують для зведення особистих рахунків, причому на меншинах Пакистану часто лягає основний тягар.

Джерело

Leave a comment

Поля,обозначенные (*), обязательны к заполнению.

Комментарии публикуются после проверки модератором.