Український католицький університет відкриває у Львові медичну клініку

06 Января 2024 Published in Дайджест
Read 963 times

УКУ відкриє у Львові медичну клініку, яка стане освітньо-практичним хабом. Тут фахівці надаватимуть кваліфіковану допомогу пацієнтам, а також заклад стане базою для підготовки майбутніх працівників медичної галузі.

Як розповіла пані Наталка Климовська, проректорка з розвитку та комунікацій, основними напрямами роботи Медичної клініки УКУ стануть:

— сімейна медицина
— сімейна медицина (первинна медицина, яка забезпечує консультації, діагностику та терапевтичне лікування);

— психологічна допомога: фахівці закладу реалізовуватимуть проєкти з ментального здоров’я та проводитимуть комплексну психологічну терапію;

— фізична терапія та ерготерапія: вторинна реабілітація для ветеранів війни й цивільних, які потребують відновлення фізичної активності після травмувань чи перенесених захворювань. Про це повідомляє ugcc.ua з посиланням на пресцентр УКУ.

Проєкт Клініки УКУ є частиною Стратегії розвитку Українського католицького університету 2030. Так університет працює над зціленням ран війни та виконує свою місію служіння — через медичну практику й піклування про здоров’я людей вирішує суспільні проблеми громади.

Декан факультету наук про здоров’я пані Світлана Когут стверджує, що в час війни загострилися проблеми психічного здоров’я українців, у рази зросла потреба у фізичній реабілітації наших воїнів і цивільних, які постраждали від російського вторгнення. «Відповідно зросла потреба у психологах, соціальних працівниках, фізичних терапевтах, ерготерапевтах, зокрема в реабілітаційних центрах, які можуть комплексно забезпечити послугу відновлення пацієнта. Ми, як факультет, маємо відповідну професійну експертизу й готові реагувати на виклики воєнного часу. Загалом УКУ має чималий досвід роботи на різних рівнях з особами з інвалідністю, зокрема при університеті діє Центр „Емаус“. А від початку війни, наші фахівці, разом зі студентами, працювали із внутрішньо переселеними особами, сім’ями з дітьми та ветеранами, надавали психологічну, соціальну та реабілітаційну допомогу», - каже вона.

Очолить Медичну клініку УКУ пані Оксана Ковальська — лікарка-терапевт, кардіолог, досвідчена керівниця та менеджерка в галузі охорони здоров’я, волонтерка, яка має 15-річний досвід медичної практики, зокрема з іноземними медичними установами та пацієнтами. За її словами «мета Медичної клініки УКУ — комплексний підхід до оздоровлення нації».

Якісну діагностику проводитимуть за допомогою сучасного обладнання та інноваційних підходів у медицині, залучатимуть провідних фахівців. Один із перспективних напрямів — аудіологія, раннє виявлення порушень слуху внаслідок хвороби чи травмувань/контузії.

Відкриття Медичної клініки УКУ заплановане навесні 2024 року.

Джерело

Leave a comment

Поля,обозначенные (*), обязательны к заполнению.

Комментарии публикуются после проверки модератором.