Волоські горіхи можуть налагодити травлення і знизити холестерин

17 Декабря 2023 Published in На здоровье
Read 1069 times

Під час експерименту вчені попросили групу добровольців дотримуватися певної дієти. Фахівці хотіли з’ясувати, як впливають волоські горіхи на шлунково-кишковий тракт, але вдалося дізнатися дещо ще.

У журналі Nutrition було опубліковано дослідження американських вчених про користь волоських горіхів. Спочатку метою дослідження було вивчення впливу горіхів на шлунково-кишкового тракту і метаболізм, але вдалося з’ясувати також, що горіхи ефективно допомагають знизити рівень холестерину.

В експерименті взяли участь 42 добровольця у віці від 30 до 65 років. Всі вони мають зайву вагу. Протягом двох тижнів перед початком експерименту вони харчувалися як середньостатистичні американці. Тобто, досить погано з точки зору співвідношення калорійності і поживної цінності їжі.

Після добровольців розділили на три групи. У всіх групах насичені жири замінили або волоськими горіхами, або рослинними оліями. В одній групі добровольці кожен день їли горіхи, у другій і третій горіхів не було, але були включені дві основні жирні кислоти, які є в волоських горіхах. Експеримент тривав шість тижнів.

Як виявилося, у групи, щодня вживала волоські горіхи, сильно змінився склад мікрофлори кишечника. Корисних бактерій, які забезпечують захист кишечника і боротьбу із запальними процесами, стало набагато більше. Крім того, у них було відзначено зниження рівня холестерину і менше стало турбувати тиск.

У тих, хто не отримував цільних горіхів, теж знизився рівень «поганого» холестерину, але, як вважають фахівці, це пов’язано з тим, що вони слідували принципам правильного харчування. Істотних змін у складі кишкової мікрофлори у добровольців, які не їли горіхи, не виявили.

Джерело

Leave a comment

Поля,обозначенные (*), обязательны к заполнению.

Комментарии публикуются после проверки модератором.